torsdag 10 januari 2019

Vänstern och yttrandefriheten

Ett nyord i svenska språket är ju ordet "vänsterbliven". En perfekt kombination av orden "vänsterinriktad" (som politisk ideologi) och "efterbliven". Uttrycket verkar komma från det engelska språket, där det heter "leftarded" - "left" + "retarded".

Hursomhelst, dagens vänster fokuserar ju på helt saker, när man inte vågar andas den minsta kritik mot det fruktansvärda kvinnoförtrycket i muslimska länder. Samtidigt kritiserar man gärna sådant som inte faller dem på läppen i vårt samhälle. Ett exempel:Ett exempel på vänsterkvinnornas argumentationsteknik:


Deras yttrandefrihet är också mycket "selektiv" - bara de som tänker rätt ska få yttra sig. Likheterna med Orwells "1984" är slående:Ja, jag medger att jag själv har legat till vänster. Det var dock på den tiden när socialdemokraterna verkligen var sossar, inte det "jag-vet-inte-vad" som de blivit idag. Tage Erlander var väl den siste riktige sossen, därefter har det bara gått utför. Fram till idag, när vi (åtminstone när detta skrivs) har en statsminister som måste vara den absolut sämste vi sett i modern tid. Ja, jisses!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar