onsdag 11 april 2018

Batikhäxornas manliga motsvarighet

I dagarna har vi kunnat läsa om hur en 19-årig afghan som dömts för sexuellt ofredande på en fjortonårig tjej på kyrkligt läger nu fått uppehållstillstånd. Illa nog med det, men ännu värre är att han backats upp på sociala media av massor av medelålders kärringar, s k "batikhäxor"!

Det är ju dessa "häxor" som nu tar till sina barmar (ofta även bokstavligt talat) dessa ensamkommande "barn", ofta i själva verket 20-30 år gamla. Förr fick dessa kärringar resa på egen bekostnad t ex till Gambia för att få sig lite rajtantajtan - idag tar de hand om dessa "barn" på hemmaplan - och får t o m ibland betalt av våra skattemedel för att just ta hand om dem.

Här är en video som försöker beskriva det äckliga i dessa arrangemang:Visst förekommer det en manlig motsvarighet på detta, gubbar som reser till t ex Thailand för att jaga småflickor. Lika äckligt det, men inte alls lika socialt accepterat som vad batikhäxorna sysslar med. Och, framförallt, inte bekostat med skattemedel!

Här är en rolig liknelse, om det skulle finnas en manlig motsvarighet till batikhäxorna:Ja, ni ser ju hur märkligt det blir om man sätter detta som en direkt jämförelse med det som batikhäxorna sysslar med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar