onsdag 4 april 2018

Lort och pannkaka - ännu en gång!Svenska fattigpensionärer svälter och fryser i det nya Sverige, hundratals bara i Stockholm. Samtidigt öser regeringen nya miljoner över ensamkommande män från andra länder. Och på HVB-hemmen firar ensamkommande påsk med önskemat.
Medan svenskar som byggt välfärden svälter och fryser tar det offentliga väl hand om andra länders medborgare. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) meddelar att regeringen skjuter till 200 miljoner kronor extra i vårbudgeten för att ensamkommande som skrivits upp i ålder ska kunna bo kvar i kommunerna. Totalt har nu 395 miljoner kronor avsatts för gruppen till kommunerna under 2018.
Samtidigt: Under gårdagen publicerade SVT en dokumentär som visar på en skrämmande verklighet. Hemlösa fattigpensionärer rånas, svälter och fryser. Det finns hundratals i Stockholmsområdet och antalet växer. Inte nog med att de är utblottade och bostadslösa, trots att många jobbat i hela sina liv och inte är missbrukare – de rånas också i det nya hårda samhällsklimatet, fullt av EU-migranter, illegala invandrare och ungdomsgäng.

Dessutom visar en undersökning att endast 39% av de intagna på landets äldreboenden får nödvändig tillgång till sjuksköterskor, medicin och omvårdnadspersonal.
Vackra ord som -"Vi ställer inte grupper mot grupper" och -"Allas lika värde" brukar vi ofta få höra från politiska företrädare. Men var gäller dessa ord i praktiken?
Detta visar åter igen vilken grupp som regeringen mest lägger ekonomiskt fokus på att sörja för med våra skattemedel!

Reportaget sändes precis efter påskhelgen. En helg som innebär att många HVB-hem där ensamkommande bor gör det extra festligt. Samtiden har genom en källa fått veta att inför de svenska och muslimska helgerna får de ensamkommande männen önska lite extra god mat.
– De fick önska och vi beställde lammkött, speciella kryddor och dyrt basmatiris. De bjuds på nötkött, köttfärs och köttbitar, uppger personen som arbetar på hemmet och vill vara anonym.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar