onsdag 25 september 2019

Greta Thunbergs psykiska hälsa ifrågasatt

En text från Samhällsnytt:

UPPGIFTER: Greta Thunberg ska utredas av Kungsholmens socialtjänst


En privatperson har publicerat på Twitter bilder på sin orosanmälan som gäller Greta Thunberg. Orosanmälan ska ha skickats till Kungsholmens stadsdelsförvaltning i Stockholm. ”Vi har en skyldighet att bedöma inom 24 timmar”, uppger enheten för barnomsorg till Samhällsnytt.
Sedan Greta Thunberg påbörjade sin karriär som opinionsbildare och klimatguru för drygt ett år sedan har många debattörer uttryckt en oro över att flickan kan ha utnyttjats av sin mor och pr-konsulter som står bakom kampanjen.
LÄS MER: Malena Ernman erkänner: professionell lobbyist bakom Klimat-Gretas strejk
Att den 16-åriga Greta inte mår bra och kan ta stor skada till följd av detta har påpekats av flera – däribland MEDs partiledare Ilan Sade:
Idag har en privatperson gått ut på Twitter med bilder på en orosanmälan som gäller Greta Thunberg. Enligt personen ska anmälan ha skickats till Kungsholmens socialkontor i Stockholm. Som bevis på detta finns även en skärmdump bifogad som visar att ett mejl med en fil som heter ”Orosanmälan_Greta” skickats till stadsdelsförvaltningen i morse:
Samhällsnytt har pratat med enheten för barnomsorg på stadsdelsförvaltningen som med hänvisning till sekretess varken bekräftar eller dementerar att de har tagit emot anmälan. Generellt uppger dock stadsdelsförvaltningen att de har en skyldighet att utreda anmälan inom 24 timmar och bedöma om det finns grunder för en omedelbar skyddsåtgärd – genom att till exempel omhänderta barnet och placera på ett familjehem.
I kommentarerna till inlägget får privatpersonen både ris och ros. En del skriver att det var bra gjort:
Vissa andra menar dock att personen borde söka hjälp på akutpsyk samt meddelar att de har anmält inlägget till Twitter:
Samhällsnytt har sökt privatpersonen för en kommentar under dagen.
Här kan ni se en del av det uppmärksammade talet som Greta Thunberg höll:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar