måndag 14 augusti 2017

Sveriges Television och dess vänstervridning

En intressant text (hämtad från Facebooksiten "Granskning SVT och SR") som tar upp lite av dagens nyhetsvinkling i Sveriges Television. Den visar ju verkligen på hur oerhört vänstervridet hela SVT och SR är. Det är inte för inte som Sverige ibland kallas för "Nordvästkorea"...

"Kvällens nyheter 13/8 från Pyongyang (SVT på Gärdet). Margot Wallström kommer att lösa Nordkoreakrisen. Kommunerna återgår som tur är till planekonomi och flygskatten är bra.
I kvällens Rapport handlade det andra inslaget om Nordkoreakrisen. Vi får veta att det finns en strimma hopp. Margot Wallström kan nämligen tänka sig gå in och medla. Den stora ledaren intervjuas om detta utan någon kritisk motfråga.
I det tredje inslaget är rubriken att ”locklöner” spär på lärarbristen (vilken ondska).
Som tur är har tre (S) kommuner (Stockholm, Göteborg, Malmö) bestämd sig för att deras rektorer inte framöver ska få ha kvar ansvaret för att sätta lönerna (inspirerande kommuner att vara rektor i). En (S)-politruk från Stockholm förklarar varför det är bra. En kvinnlig lärarstuderande, som intervjuas, är inte lika entusiastisk.
Samma löner ska gälla i hela kommunen. SVT informerar oss även om att Skolverket (politbyråns skolkommitté) meddelat att det är den ökande lönekonkurrensen som ligger bakom lärarbristen (ja, i en alternativ verklighet).
I värsta fall kan det innebära att lärare går till privata skolor (Sjöstedt jublar i sommarstugan).
Nästa inslag tar upp att ”få tänker på klimatet”. Det vanliga upplägget med att åka ut till Arlanda för att skuldbelägga random utvilad hemkommande semesterresenär inleder reportaget.
Sedan fortgår det med de vanliga frågorna grundat i Pyongyangs (SVT på Gärdets) fostringstradition. Det ökända skamgreppet tas av journalisten på familjepappan med familj på Arlanda.. ”Är du inte bekymrad för klimatet?"
Tillbaka till programledaren i studion. Regeringen (politbyrån) har som tur är, planerade åtgärder, nämligen ökade skatter på att flyga (det finns hopp).
Det räcker dock inte får vi veta. Just nu i Sverige (fyra veckor innan politbyrån kan få problem med frågan om flygskatter. Inte korruptionen) ökar utsläppen från flyget dramatiskt.
Ja det är numera lika illa att vi flyger, som att vi åker bil får vi veta. En forskare intervjuas och vi får även lösningen serverad (skönt). Flygskatten måste höjas än mera, mera än i regeringens förslag."
Så där håller det på, dag efter dag, sändning efter sändning. Inte underligt att svenskarna mer och mer liknar en flock menlösa får, som villigt låter sig ledas fram till det stup som slutgiltigt kommer att avskaffa landet Sverige som vi minns det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar