fredag 27 april 2018

Dog Alliansen denna vecka?

En text från Svenska Dagbladet:

Per Gudmundson:Gränslöst svek av Centerpartiet


Centerpartiets Annie Lööf accepterar regeringens förslag om ensamkommande. Det blev klart i dag.
Centerpartiets Annie Lööf accepterar regeringens förslag om ensamkommande. Det blev klart i dag. Foto: Tomas Oneborg
Centerpartiet säger ja till regeringens förslag om att kunna bevilja uppehållstillstånd till cirka 9 000 så kallade ensamkommande som saknar asylskäl och redan har fått utvisningsbeslut – även i fall där identiteten på de sökande inte har klarlagts.
Lagrådet har riktat sällsynt skarp kritik. "Gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas", hette det. Men inte heller det bekommer tydligen Annie Lööfs Centerparti.Därmed pulvriseras de sista resterna av ordning och reda i svensk invandringspolitik. Ett nej är inte ett nej. De som får avslag behöver inte lämna landet, utan har tvärtom allt att vinna på att klamra sig kvar. Sverige ska inte kontrollera vilka som befinner sig innanför gränserna.
I Centerns Sverige finns nämligen inga gränser. Allra minst för principlösheten.
* * * * *
Man undrar ju nu - var det denna vecka som Alliansen dog? Eller kan den överleva detta monumentala svek från Centerpartiets sida? Eller är sanningen den att man börjat bädda för en S+C+L-regering efter valet?
I samband med förra valet uttalade Annie Lööf att hon "hellre skulle äta upp sin högra sko, än att bli ett stödparti för Socialdemokraterna". Det har nu givit en spridning av en ny hashtag:  #Börjatuggaannie !
Jag har lyckats komma över ett hemligt dokument, skickat från Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 i Stockholm till Annie Lööf. Ett dokument där de uttalar sin besvikelse över att Annie gick på detta. Så här lyder det:
"Vi på 68:an blev faktiskt lite förvånade, vi hade ju egentligen aldrig tänkt att förslaget skulle gå igenom. Det är dyrt, dumt och strider mot grundlagen om likabehandling. Långa handläggningstider är ju inget asylskäl.. Det var ju bara för att få salladskommunisterna i MP och dåren Sjöstedt att rösta på vår budget.
Nåja, nu går det på din nota, Annie! Alla konsekvenser av att sätta 9000 vuxna män med okänd identitet i skolan är nu ditt ansvar. Dessutom, till en kostnad som hade räckt till katastrofpaket för 1,5 miljoner Syriska flyktingar." 
(OBS! Kan innehålla spår av ironi!)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar