måndag 29 juli 2019

SVT:s nomenklatur

Tro´t eller ej, men jag har lyckats komma över något så okänt som den ordlista som Sveriges Televisions medarbetare har (måste!) hålla sig till. Se, läs och förundras:

SVT s ordlista!

Tolerans = Helt utan ryggrad och accepterar vad som helst. Den gäller och avkrävs dessutom bara av svenskar.

Fördomsfull = Används som påhopp när självklarheter påvisas och påtalas. Bäst använt inom området "invandringsfrågor"

Rasist = Är alla som inte uppfyller kriterierna för tolerans.

Höger = Är alla de åsikter som inte ligger i linje med vad vi vänsterpartister, sossar och miljöpartister på SVT tycker.

Public Service = Ett begrepp som för oss möjliggör att vi kan sprida ensidig socialistisk propaganda utan att bli störda.

Religion = En hemsk företeelse om den utövas i kyrkor. Men SKITFIN om den utövas i moskéer.
T ex så kräver vi bara att Svenska kyrkan skall viga homosexuella. Moskéerna är alldeles för fina för att vi ska kräva samma sak, Halal-TV är halal och helgmålsringning haram.

Debatt = Är att skapa en fullständig kakafoni av vänsterpapegojor som skriker i mun på varandra och som får avbryta alla som har ett inlägg som är längre än ett slagord. Det gäller att säkerställa att alla SVT-partiets sympatisörer är kraftigt överrepresenterade samt att de som vi kallar "experter" står på vår sida så att propagandan får en "seriös" stämpel.

Invandringspolitik = SVT:s uppgift är att romantisera, förenkla och försköna hela området.
Fakta undviker vi helst helt och hållet. Pyrande diskussioner om kostnader, brottslighet och illegala flyktingar undviker vi helt och hållet. Bara de som säger en massa "gulliga" saker i frågan får komma till tals.

Statligt = Är skitfiiiiiiiiint, nästan lika fint som Islam.
Ska presenteras som något fantastiskt bra, som man kan lita på.

Privat = Nästan kriminellt och ligger nära Svenska kyrkan eller ännu värre Livets ord, typ. Presenteras som något ytterligt girigt, opålitligt och ont.

Feminism = Lite jobbigt område, men vi har bestämt oss för att är man muslim och gillar stening för otrohet så är det mer OK att gilla, än att tycka att föräldrar själva ska få bestämma fördelningen av föräldrapenningen. Det gäller att vi sätter ned foten på rätt ställe liksom. Tvångsgiften, hedersmord, balkongfall, burqor och sådant är det bara Sverigedemokraterna som pratar om och har inget med SVT-feminism att göra egentligen.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar