söndag 8 december 2019

Greta Thunberg, vänsterextremist?

Se där, nu har Sankta Greta börjat släppa väder- (förlåt, klimatfrågan) och börjat komma ut som det hon förmodligen varit från början. Troligen påverkad av sin vidriga kommunistmorsa?

Jodå, nu går hon "full leftard" (totalt vänsterbliven) som vänsterextremist! Se själva:

Greta Thunberg: ”Rasistiska och patriarkala system” bakom klimatförändringar

Greta Thunberg talar på Fridays for futures demonstration i Berlin, juli 2019. Bild: Leonhard Lenz
  •  Torsdag 5 Dec 2019

”Koloniala, rasistiska och patriarkala system för förtryck” ligger enligt en debattartikel av klimataktivisten Greta Thunberg bakom utsläppen av koldioxid. Därför kräver Thunberg och hennes organisation ”Fridays for future” att dessa system rivs ned, vilket man säger sig ha stöd för från ”vetenskapen”.
Den svenska klimataktivisten Greta Thunberg har hyllats av medier och världsledare för sin kamp mot klimatförändringar och sina krav på snabb handling. Men när det kommer till vilka praktiska åtgärder som krävs har Thunberg länge hänvisat till ”vetenskapen”.
Men nu förklarar Greta till sist vilka förändringar hon och hennes rörelse ”Fridays for future” kräver. I en debattartikel publicerad på ”Poject Syndicate” skriver Thunberg och hennes medförfattare Luisa Neubauer och Angela Valenzuela att ”klimatkrisen handlar inte bara om miljön. Det är en kris för mänskliga rättigheter, för rättvisa, och för politisk vilja.”
”Koloniala, rasistiska och patriarkala system för förtryck har skapat och driver den” fortsätter artikeln, som hävdar att man har stöd i ”vetenskapen” när man kräver att dessa system ”monteras ned”.
Greta Thunbergs medförfattare Luisa Neubauer, som arrangerar Fridays for future-demonstrationerna i Tyskland, är medlem i Bündnis 90/Die Grünen, Tysklands svar på Miljöpartiet.
I boken ”Slutet på klimatkrisen – en berättelse om vår framtid” argumenterar Neubauer för att befolkningen i länderna i norr har en plikt att sänka sin levnadsstandard på grund av klimatförändringar.
Hård kritik från Jeremy Clarkson
Greta Thunberg kritiserades nyligen hårt av den brittiska programledaren Jeremy Clarkson, som i en intervju med australiensiska 7 News kallar Greta Thunberg för både ”galen” och ”farlig”.
– Hon är galen och hon är farlig och hon orsakar sömnlösa nätter för små barn med sin idioti. Hon borde börja i skolan igen och hålla tyst, säger Clarkson i intervjun.
Clarkson säger också att han tidigare var skeptisk till klimatförändringar men har ändrat åsikt efter att han nyligen filmat i Asien.
Samtidigt menar Clarkson att det inte hjälper att ”det springer runt en konstig svensk och gör en massa ”vi kommer att dö”-läten”.
– Men hellre än att  hon ska hoppa upp och ner och vifta med armarna, kan man faktiskt åka dit och säga, ”Jävlar, det brinner! Kolla vad klimatförändringarna gör”. Vi sade helt enkelt ”här är ett exempel”. Vad ska jag göra nu? Ta min kolfiber-yacht och åka och gapa på Donald Trump?2 kommentarer:

  1. Töntigt tycks det... det är lätt att säga vad andra ska göra... gör nåt själv... eller?

    SvaraRadera
  2. Töntigt, javisst! Vad Greta borde göra är just att sluta säga vad andra ska göra.

    SvaraRadera