tisdag 12 maj 2020

Var Socialdemokratin rasistisk en gång i tiden?

”Deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.” (Olof Palme)

På 1970-talet ville inte Palme ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med denna motivering.*)

Ingvar Carlsson stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”, som det hette i det s k "Luciabeslutet".


Göran Persson 2003: ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”


Sverker Åström (S): ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.” 

Men när makten står på spel låtsas man inte om alla gamla värderingar som är baserade på sunt förnuft utan går med på vad som helst bara för att få behålla statsministerposten. 
Det har visat sig blivit en dyrbar historia för de svenska medborgarna både kulturellt och ekonomiskt. Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller? 
Anser dagens S-etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?


*) Nu är det dock ganska troligt att Palme, som ju annars påbörjade nedmonteringen av den svenska nationen, hade sin åsikt om dessa vietnameser därför att de INTE var kommunister. De hade flytt från det kommunistiska övertagandet av Sydvietnam - de som verkligen var Palmes "skyddslingar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar