onsdag 14 mars 2018

Röta i svenskt domstolsväsende

En mycket viktig text av FB-debattören Jonatan Alfvén, apropå ett barnvåldtäktsmål som nyligen avgjorts i Hovrätten:


Hovrättsrådet Per-Anders Svensson bör genast avgå!

En elva årig pojke växer upp med sin pappa i ett missbrukarhem. Alldeles i närheten bodde våldtäktsbröderna Teddy och Björn. Pojken blev snabbt inbjuden till lägenheten där Teddy bodde. Tillsammans började de spela tv-spel och bröderna var duktiga på att teckna. Relationen utvecklades och pojken började se Björn som sin stora förebild.
Men så helt plötsligt, på väg till McDonalds började Björn fråga pojken om sexuella saker. Han manipulerade honom sedan att börja ta på sig själv och utföra oralsex på honom. Björn berättade att i Japan blev man byxmyndig när man var 13 år, att i antikens Grekland var den vackraste kärleken den mellan en man och en pojke, samt att i vissa kulturer hade hela stammen sex med en pojke när han fyllde 13 år. Sedan ville Björn ha analsex med honom. Pojken kände att han inte riktigt ville det, men Björn fortsatte att övertala och tjata. Till slut hade Björn manipulerat det lilla barnet och fick utlopp för sina begär på honom.
Så här fortsatte det. Teddy, Björn och den lilla pojken. De spelade tv-spel, tecknade, pratade och hade sex. Bröderna våldtog pojken ett hundratal gånger.
Möstret fortsätter. En 9-10 årig pojke går samma öde till mötes. Bröderna börjar umgås som vänner med barnet. Manipulerar barnet och sedan våldtar barnet om och om igen. Minst fem barn är offer för över 1000 våldtäkter. Jag läser i domen, och det är så många tragiska öden som Björn och Teddy har skapat.
Bröderna dömdes i Tingsrätten till 12 respektive 14 års fängelse. Däremot skulle hovrätten med Per-Anders Svensson i spetset förändra allt. Han och hans kompanjorer menade först att barnen inte varit ”tillräckligt” unga. De menar också att den manipulation bröderna ägnat sig åt skulle innebära en förmildrad dom. Barnen ska enligt Per-Anders haft något slags utbyte av umgänget! Rätten menar att brödernas syfte med att vara med barnen inte enbart varit av sexuell natur. Man sänker därför straffet radikalt, till 7 respektive 12 års fängelse.
Alltså, skjut mig! Vad i hela friden! Och Per-Anders Svenssons historik är inte glänsande precis. Vi behöver inte backa tiden särskilt långt tillbaka. I slutet på året kunde vi läsa hur Per-Anders Svensson låg bakom ytterligare en skandalös dom i hovrätten.
En man från Afganistan vid namn Mohammad hade huvudsakligen levt på statliga bidrag sedan 2010. Däremot hade han nu blivit nekad ersättning av socialsekreteraren Caroline. Caroline hade förklarat för honom att han måste fylla i vissa papper, något mannen hade vägrat att göra. Istället skickade han ett hotfull mejl till Caroline där han bl.a skrev:
"Jag har fått nog jävla hora”
För att hämnas på Caroline gick han hem till hennes bostad med en kniv och en spade. Med spaden slog han sönder delar av hennes bostad mitt framför ögonen på kvinnans 6-åriga dotter. Caroline blev förståligt otroligt rädd och skrek förtvivlat efter hjälp. Carolines sambo Mikael hör hennes rop på hjälp och springer ut för att stoppa mannen och ta ifrån honom spaden. Mannen slår då Mikael flera gånger.
Bevisen var uppenbara. Tingsrätten dömde mannen till tio månaders fängelse och utvisning.
Men sen kom Per-Anders Svensson in i bilden. Han och hans kompanjorer vred om domen helt. Utvisningen var inte längre aktuell. Inte heller fängelset. Mannen skulle istället dömas till Kriminalvårdens behandlingsprogram.
Jag menar att personer som Per-Anders Svensson inte hör hemma i det svenska rättväsendet. Jag vill inte han ska ha makt över Sveriges kvinnor och barn. Jag kräver en granskning av honom och hans intressen. Jag fattar inte hur man kan vara så känslokall. Hur kan han sova gott om nätterna?
Det är obegripligt och så fruktansvärt omänskligt!
Foto på skurken: SVT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar