torsdag 1 mars 2018

Kommer det att gå åt helvete för Sverige?

En bloggare som kallar sig Jenni Politik har författat följande ganska så tänkvärda ord. Sedan får var och en själv döma - kommer det att gå åt helvete för Sverige?


Kommer det verkligen att gå åt helvete?
Nej naturligtvis inte.
Inte om du tycker att demokratiska rättigheter bör baseras på det kön du tillhör, om du tycker att samhällskontraktet är ett påhitt och att välfärdssystemet ska omfamna även ickemedborgare som aldrig har eller kommer att bidra till skatteintäkter.
Om du anser att sekulariseringen bör stryka på foten (åtminstone när det gäller nya religioner som vill ta sätta sin prägel på vårt samhälle) och att böneutrop kan likställas med en glassbils-trudelutt
Om du anser att galopperande våldtätsstatistik är en naturlig del av samhällsutvecklingen (och beror det kanske på viagra och porr ändå?) och att en könsbalans inom vissa åldersspann i nivå med Kinas inte är något problem.
Även om du kanske inte är helt nöjd med utvecklingen så anser du att detta är priset vi får betala för ett öppet samhälle med mångfaldstänk, ett pris du accepterar.
Nej då kommer det inte att gå åt helvete, då kommer det att gå helt enligt planerna.
Jag har skrivit om min oro för samhällsutvecklingen i flera år, ibland med allvar och ibland med ironi.
Ofta har mina ämnen berört sexualiserat våld, utvecklingen i siffror men även domslut och inte minst orsakerna till en ökning som ingen politiker verkar vilja ta tag i.
Jag har även fokuserat mycket på kvinnans roll och hur den specifikt påverkas av värderingar som kommer med islam.
Värderingar vi har kämpat i århundraden för att bli fria från, vi har kommit långt vad gäller kvinnors och flickors rättigheter och jämförelsevis har vi varit ett himmelrike vad gäller jämställdhet och HBTQ-rättigheter internationellt sett.
Ett himmelrike som det sakta men säker naggas i kanten på i specifika områden och skolor.
En utveckling som kommer att öka och som kommer att påverka hela vårt samhälle framöver.
Värderingar hos en ideologi som kommer att nästla sig in i riksdag och regering, ställa krav på att få frångå våra demokratiska grundpelare och styra samhället mot något vi inte trodde var möjligt.
Vem hade tex. trott för femton år sedan att vi skulle ha könsuppdelade badtider, barnäktenskap där hitforslade barnfruar tvingas bo kvar hos sina äldre män och en debatt om vi ska tillåta böneutrop eller inte?
Mångfald i kombination med enfald är förödande för en demokrati.
Kommer utvecklingen att kunna vändas?
Nej.
Vänsterns grepp är för hårt i Sverige, den falangen som stod högst på barrikaderna under många år för rättigheter slår sig nu själva i huvudet med hammare förblindade av acceptens och offertänk.
Oavsett vilka som sitter i regering så har vi en riksdag, en riksdag med partier som kommer att fortsätta öppna famnen och våra gränser utan krav.
Utan krav på något så simpelt som en identitetshandling.
Sverige kommer inte heller i fortsättningen utvisa dömda våldtäktsmän om rättssäkerhet saknas i utvisningslandet.
Inte ens i de fall där svenskt medborgarskap saknas hos förövaren.
Inte ens där förövarna har arbetat i grupp.
Inte ens där offret är ett barn.

Livet är så förtvivlat kort och bör ägnas åt lite mer positivsm, även för en fullfjädrad pessimist som jag.
Sorgen över vad som händer i vårt land finns där men också en insikt om att jobba i det lilla, se inåt mot familjen.
Betala så lite skatt som möjligt och se om sitt eget hus.
Den här jävla samhällsutvecklingen har gjort mig till en egoist, grattis Sverige till den bedriften.
Jag önskar av hela mitt hjärta att mina barn väljer ett annat land till sin framtid för sig och mina framtida barnbarn och i mitt nästa liv kommer jag inte att välja Sverige att födas i, jag kommer att välja Danmark.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar